Προσοχή λάθος: Το επικίνδυνο σφάλμα που γίνεται στο ξεπάγωμα του κοτόπουλου

by Newsroom i-diakopes.gr
Προσοχή λάθος: Το επικίνδυνο σφάλμα που γίνεται στο ξεπάγωμα του κοτόπουλου

Προσοχή λάθος: Το μεγάλο λάθος που μπορεί να γίνει όταν ξεπαγώνετε το κοτόπουλο

Το ιδανικό είναι όταν το κοτόπουλο μαγειρεύεται όταν είναι φρέσκο. Αλλά δεν υπάρχει συχνά η πολυτέλεια αυτή, οπότε οι περισσότεροι το βάζουμε στην κατάψυξη και το ξεπαγώνουμε όταν χρειαστεί, για να το μαγειρέψουμε. Ωστόσο, είναι σημαντικό το ξεπάγωμα να γίνει με μια σωστή διαδικασία.

Το κρέας από το κοτόπουλο παγώνει γρήγορα, αλλά απαιτεί πολύ χρόνο για να ξεπαγώσει.

Προσοχή λάθος: Το επικίνδυνο σφάλμα που γίνεται στο ξεπάγωμα του κοτόπουλου

Σε περίπτωση που θα πρέπει να προετοιμάσετε το κρέας γρήγορα, ποτέ μην το ξεπαγώσετε μέσα σε καυτό νερό. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήσετε έναν φούρνο μικροκυμάτων στην αντίστοιχη ρύθμιση για ξεπάγωμα κοτόπουλου. Αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο κρέας μέσα στο ψυγείο.

Προσοχή να μην γίνει λάθος – Ο σωστός τρόπος είναι να βγει από την κατάψυξη 24 ώρες πριν

Αλλά να θυμάστε, ότι αυτό θα χρειαστεί τουλάχιστον 24 ώρες για να γίνει σωστά από την στιγμή που θα το βγάλετε από την κατάψυξη και θα το βάλετε στην συντήρηση του ψυγείου. Ένας τρίτος τρόπος είναι να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο είναι σε κρύο νερό. Μην ξεχάσετε όμως ότι θα πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε 30 λεπτά.

Προσοχή λάθος: Το επικίνδυνο σφάλμα που γίνεται στο ξεπάγωμα του κοτόπουλου

Η απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου ή σε ζεστό νερό απαγορεύεται επειδή το κρέας θα χάσει την ποιότητα του. Επίσης, κινδυνεύει να μολυνθεί με επιβλαβή βακτήρια που αναπτύσσονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες, ειδικά το καλοκαίρι.

Συμβουλή: Προτού παγώσετε το κοτόπουλο, κόψτε το σε μικρές ποσότητες ή/και μερίδες, γιατί από τη στιγμή που θα το αποψύξετε, απαγορεύεται να το καταψύξετε εκ νέου στη συνέχεια. Αν είναι σε μικρές μερίδες, θα μπορείτε πάντοτε να ξεπαγώνετε την ποσότητα που θέλετε.

Προτεινόμενα