Τάρτα με καραμέλα και σοκολάτα: Η πιο γευστική, κατάλληλη για επιδόρπιο

by Newsroom i-diakopes.gr
Τάρτα με καραμέλα και σοκολάτα: Η πιο γευστική, κατάλληλη για επιδόρπιο

Τάρτα με καραμέλα: Υλικά συνταγής

Τάρτα με καραμέλα: Για 4-6 άτομα

Για τη βάση


2 συσκευασίες γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο

Για την καραμέλα


1/2 φλιτζάνι νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού γλυκόζη
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο (60 γραμμάρια)
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

Για την επικάλυψη γκανάζ
120 γραμμάρια κουβερτούρα, κατά προτίμηση γλυκόπικρη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Τάρτα με καραμέλα και σοκολάτα: Η πιο γευστική, κατάλληλη για επιδόρπιο

Εκτέλεση συνταγής τάρτας με καραμέλα

Για τη βάση


Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Έπειτα απλώνετε το  μείγμα σε μια στρογγυλή ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Για την καραμέλα


Βάλτε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Προσθέστε τη ζάχαρη και τη γλυκόζη.

Ζεσταίνετε  το μείγμα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι το μείγμα να καραμελώσει για περίπου 10 λεπτά.


Στη συνέχεια προσθέστε προσεκτικά το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει η καραμέλα.

Στη συνέχεια αφαιρέστε αμέσως την κατσαρόλα από την εστία και αφήνετε λίγα λεπτά να κάτσει.

Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα καραμέλας μέσα στη βάση μπισκότου και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει ελαφρώς.

Για την επικάλυψη γκανάζ


Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση.

Την ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει


Έπειτα απλώστε την επιφάνεια της τάρτα με τη γκανάζ, βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να σφίξει και σερβίρετε.

Προτεινόμενα