Το απόλυτο καλοκαιρινό γεύμα: Πατατοσαλάτα, ελαφριά και δροσερή για τις ημέρες του καύσωνα

by Εύα Ζαχαριάδη

Πατατοσαλάτα: Η εύκολη συνταγή για ένα ονειρικό και καλοκαιρινό γεύμα

Τώρα που έχουν μπει οι ζέστες για τα καλά, κοιτάζουμε τα γεύματα μας να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριά. Αυτή η συνταγή για πατατοσαλάτα θα σας ξετρελάνει, είναι πανεύκολη, λαχταριστή και θα σας δροσίσει κιόλας.

Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για πατατοσαλάτα, που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας! 

Υλικά Συνταγής

  • 1½ κιλό πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
  • 4 βρασμένα αυγά πολύ ψιλοκομμένα
  • 4 κλωνάρια σέλερι πολύ ψιλοκομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • 1 φλ. τσαγιού σπιτική μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Το απόλυτο καλοκαιρινό γεύμα: Πατατοσαλάτα, ελαφριά και δροσερή για τις ημέρες του καύσωνα

Πατατοσαλάτα: H εκτέλεση της συνταγής

Ξεκινάμε την πατατοσαλάτα, πλένοντας καλά τις πατάτες (με τη φλούδα) και βάζοντάς τες σε κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει. Τις αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται με τη λάμα του μαχαιριού. Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορούμε να τις πιάσουμε. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τις βάζουμε σε μπολ.Τις περιχύνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, σέλερι, φρέσκα κρεμμυδάκια, αγγουράκι, πιπεριά, μαγιονέζα, άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Ανακατεύουμε απαλά τη φανταστική πατατοσαλάτα. Την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν