Το μεγάλο «φάουλ» με το ψήσιμο της μπριζόλας: Το μυστικό με το αλάτι, που τη βγάζει σκληρή

Το μεγάλο «φάουλ» με το ψήσιμο της μπριζόλας: Το μυστικό με το αλάτι, που τη βγάζει σκληρή

Μπριζόλα: Το μεγάλο μυστικό για σωστό ψήσιμο

Το ψήσιμο μιας μπριζόλας φαινομενικά είναι μία υπόθεση απλή είτε προορίζεται για τον φούρνο είτε για το τηγάνι. Αφού αφαιρέσεις τα παχάκια, την αλατοπιπερώνεις, βάζεις το λάδι σου και την ετοιμάζεις για μαγείρεμα. 

Σύμφωνα με το Gourmet Meat Club μία από τις πιο διάσημες αλυσίδες στην εμπορία κρέατος στην Μεγάλη Βρετανία, αν ρίξεις αλάτι και πιπέρι στη μπριζόλα σου μάλλον δεν θα σου βγει σε καλό. «Αν ρίξεις αλάτι στο κρέας επηρεάζεις τα υγρά που εκκρίνει. Το κρέας σκληραίνει την ώρα που μαγειρεύεται ακόμη και αν το αφήσεις στο τηγάνι για 5 λεπτά» ισχυρίζονται οι «γκουρού» του κρέατος.

Συμβουλεύουν να βάζεις μόνο το λάδι και να δοκιμάζεις πόσο αλάτι θες στην μπριζόλα, αφού έχει σερβιριστεί στο πιάτο. Μην τρελαίνεσαι. Δοκίμασε και πες μας.

Αυτά είναι τα 3 κρίσιμα βήματα για να μαγειρέψετε τις τέλειες μπριζόλες

Σας αρέσουν καλοψημένες, σχεδόν άψητες, η μέτρια ψημένες; Όπως και να προτιμάτε να τρώτε τη μπριζόλα σας, επιβάλλεται να ξέρετε να τη μαγειρέψετε σωστά. Δείτε παρακάτω όλα τα μυστικά κόλπα.

Θα χρειαστείτε ένα χυτό τηγάνι σιδήρου για αυτή τη συνταγή, φούρνο, καλά αεριζόμενη κουζίνα (ή ανοχή για τον καπνό) και ένα θερμόμετρο κρέατος για να είσαστε απολύτως σίγουροι για το ψήσιμο, μέχρι να γίνετε πιο εξοικειωμένοι.

Λάβετε υπόψη, ότι οι μπριζόλες θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται μόλις αφαιρεθούν από τη φωτιά. Υπάρχουν τρία βασικά βήματα για την τέλεια μπριζόλα. 1) Το κάψιμο. 2) Το μαγείρεμα και 3) Η ξεκούραση.

Αν κόψετε τα φιλέτα σας τη στιγμή που βγαίνουν από το φούρνο σας, ανατρέπετε όλες τις εργασίες που έχετε μόλις κάνει. Η ξεκούραση είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για την διατήρηση των υγρών στις μπριζόλες. Κατά τον έλεγχο της θερμοκρασίας, αφαιρέστε τις μπριζόλες μέσα στους πρώτους -15° C του επιπέδου ψησίματος που θέλετε, οπότε για τις σχεδόν άψητες αφαιρέστε τις μπριζόλες στους 46-49 ° C, σκεπάστε και αφήστε τες να ξεκουραστούν. Όσο πιο κοντά μπορέσετε να φτάσετε στο κάτω άκρο του εύρους, τόσο το καλύτερο.

Το μεγάλο «φάουλ» με το ψήσιμο της μπριζόλας: Το μυστικό με το αλάτι, που τη βγάζει σκληρή

Τα βήματα για την τέλεια μπριζόλα

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 230 ° C. Τοποθετήστε ένα στεγνό, καθαρό τηγάνι από χυτοσίδηρο σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Αφού ζεσταθεί, στεγνώστε τις μπριζόλες με μια χαρτοπετσέτα. Απλώστε τις με το φυτικό έλαιο και βάλτε αλάτι και πιπέρι.

2. Μαγειρέψτε τες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, χωρίς να τις μετακινείτε καθόλου από τη στιγμή που της τοποθετείτε. Αυτό είναι το κάψιμο, δηλαδή το πρώτο βήμα.

3. Μόλις οι μπριζόλες έχουν ροδίσει από όλες τις πλευρές, βάζετε πάνω σε κάθε φιλέτο από μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Τις τοποθετείτε σε ταψί και μέσα στο φούρνο.

4. Ψήνετε για περίπου 8 λεπτά για τις σχεδόν άψητες, 10 για τις άψητες – μέτρια ψημένες. Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος, αν δεν είστε σίγουροι. Μόλις οι μπριζόλες φτάσουν στη σωστή θερμοκρασία, τις αφαιρείτε αμέσως από το φούρνο και το ταψί. Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε ένα δροσερό πιάτο και καλύψτε τες με αλουμινόχαρτο. Αφήστε τες να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά πριν τις σερβίρετε.

Προτεινόμενα