Το μυστικό για να γίνει σαν λουκούμι: Πώς θα κάνεις το κοκκινιστό μοσχάρι να λιώνει στο στόμα

by Εύα Ζαχαριάδη

Κοκκινιστό μοσχαράκι: Το απόλυτο κόλπο για να λιώνει στο στόμα

Πόσες φορές έχουμε προσπαθήσει να μαγειρέψουμε το μοσχαράκι και αυτό μας έχει επιεικώς λάστιχο; Αυτό γιατί το μοσχαράκι είναι ένα από τα κρέατα που χρειάζεται ειδική μεταχείριση.

Δεν είναι λίγες οι φορές που στον πάγκο του κρεοπωλείου αποφεύγουμε το μοσχαράκι επιλέγοντας άλλα είδη κρέατος που όταν μαγειρευτούν δεν θα μοιάζουν με τις σόλες των παπουτσιών μας.

Αν και λατρεύουμε το κοκκινιστό μοσχάρι σε όλες τις εκδοχές του, δύσκολα πετυχαίνουμε το κρέας, που συνήθως βγαίνει σκληρό και μπορεί να μας καταστρέψει ολόκληρο το γεύμα.

Το μυστικό για να γίνει σαν λουκούμι: Πώς θα κάνεις το κοκκινιστό μοσχάρι να λιώνει στο στόμα

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να απολαμβάνουμε στο πιάτο μας τρυφερό και ζουμερό το μοσχαράκι;

Αρχικά επιλέγουμε να βράσουμε το κρέας και όχι να το ψήσουμε, αφού το βράσιμο λιώνει τον συνδετικό ιστό του κρέατος και τον μετατρέπει σε ζελατίνα.

Κοκκινιστό μοσχαράκι: Αυτό είναι το μυστικό για να γίνει ζουμερό

Έτσι το κρέας γίνεται αυτόματα πιο μαλακό. Για να πετύχουμε το απόλυτα ζουμερό και και τρυφερό βραστό μοσχάρι, το μυστικό είναι να το μαγειρέψουμε σε ζεστό νερό ώστε να μην χάσει τους χυμούς του. Στο νερό που ήδη βράζει, οι πρωτεΐνες του κρέατος ζελατινοποιούνται και σχηματίζουν μια προστατευτική κρούστα. Η κρούστα αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού εμποδίζει τη διαφυγή των χυμών του και το κρατάει μαλακό.

Φροντίστε να χαμηλώσετε τη φωτιά και να το αφήσετε να βράσει για τουλάχιστον 2 με 2,5 ώρες. Το κοκκινιστό σας, θα το θυμούνται για χρόνια.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν