Του ονείρου: Η πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη πατατόπιτα χωρίς φύλλο με μπεσαμέλ

by Newsroom i-diakopes.gr
Του ονείρου: Η πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη πατατόπιτα χωρίς φύλλο με μπεσαμέλ

Του ονείρου: Η ιδανική συνταγή για την οικογένεια

Άμα δεν έχετε χρόνο αλλά θέλετε να φτιάξετε ένα σπιτικό φαγητό που θα αρέσει σ’ όλους, τότε η παρακάτω συνταγή θα σας εκπλήξει. Είναι πανεύκολη, με λίγα υλικά και το γευστικό αποτέλεσμα θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλα σας.

Πατατόπιτα με μπεσαμέλ, τυρί και αλλαντικά στο φούρνο. Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη πατατόπιτα, αφράτη, με την ιδιαίτερη γεύση της γκοργκοντζόλας και αλλαντικό της αρεσκείας σας. Μπορείτε φυσικά, να βάλετε άλλο τυρί, όμως σας προτείνουμε ανεπιφύλαχτα τη γκοργκοντόλα για την υπέροχη γεύση της και υφή της.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 250 ml σάλτσα/μπεσαμέλ
  • 100 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα θρυμματισμένη ή σε μικρά κομματάκια
  • 100 γρ. ζαμπόν ή μορταδέλα
  • 4-5 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι (καρυκεύματα/μυρωδικά επιλογής σας μέσα στη μπεσαμέλ)

Του ονείρου: Η πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη πατατόπιτα χωρίς φύλλο με μπεσαμέλ

Η συνταγή για μια ονειρική πατατόπιτα χωρίς φύλλο

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες, τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και τις αφήνετε για 10 λεπτά να μουλιάσουν. Μετά τις στραγγίζετε καλά, τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί και τις τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.

Ετοιμάζετε στη σάλτσα/μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, φροντίζοντας όμως να μη την πήξετε πολύ και να την αφήσετε περισσότερο υγρή από τη κανονική κρέμα.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 20 εκ. και στρώνετε στη βάση του μια στρώση πατάτες, μια στρώση με λίγη κρέμα μπεσαμέλ, μια στρώση με θρυμματισμένο τυρί και μορταδέλα και μετά επαναλαμβάνετε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, φροντίζοντας να ολοκληρωθεί με τελευταία στρώση από πατάτες, μπεσαμέλ και τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνετε τη πατατόπιτα στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, αφήνετε τη πατατόπιτα 5 λεπτά στο ταψί να “σταθεί” και μετά την κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.