Του ονείρου: Η πιο λαχταριστή τυρόπιτα με φέτα, μαυροκούκι και μέλι

by Newsroom i-diakopes.gr
Του ονείρου: Η πιο λαχταριστή τυρόπιτα με φέτα, μαυροκούκι και μέλι

Του ονείρου: Η απόλυτη συνταγή για να βγει μια τυρόπιτα λουκούμι

Μια υπέροχη συνταγή για τυρόπιτα με φέτα, μαυροκούκι και μέλι θα σας δείξουμε σήμερα. Μια ονειρεμένη εκδοχή της τυρόπιτας για να την σερβίρετε στο κυριακάτικο τραπέζι.

Πρόκειται για ένα έδεσμα… σκέτη κόλαση, που θα λατρέψετε και θα θέλετε συνέχεια να φτιάχνετε. Αν τη δοκιμάσουν, δε, οι κοντινοί σας άνθρωποι, θα σας τη ζητάνε διαρκώς, με τη διαδικασία να μην υπερβαίνει τα 45 λεπτά, εκ των οποίων μόνο 15 για την προετοιμασία, και το αποτέλεσμα να είναι πεντανόστιμο.

Υλικά

700 γρ. φέτα

2 μεγάλα αβγά

4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

1 συσκευασία έτοιμη σφολιάτα

1-2 κ.σ. μαυροκούκι

Πιπέρι κατά βούληση

2-3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο για το γαρνίρισμα

Του ονείρου: Η πιο λαχταριστή τυρόπιτα με φέτα, μαυροκούκι και μέλι

Του ονείρου: Η πιο λαχταριστή τυρόπιτα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λιώνουμε τη φέτα, με ένα πιρούνι ή με τα χέρια, σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε το ένα αβγό σε ένα μικρότερο μπολ και το ρίχνουμε στη φέτα, μαζί με τον άνηθο, το γιαούρτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πάνω βάζουμε ένα φύλλο της σφολιάτας. Χτυπάμε και το δεύτερο αβγό σε ένα μπολάκι και αλείφουμε τη σφολιάτα.

Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο γύρω-γύρω για να μπορούμε να την κλείσουμε. Διπλώνουμε το περιθώριο που αφήσαμε ίσα-ίσα πάνω από τη γέμιση. Το αλείφουμε με αβγό και από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο. Αν περισσεύει πολύ από το ταψί, το κόβουμε με ένα μαχαίρι.

Ο,τι περισσεύει το διπλώνουμε από κάτω από την πίτα. Αλείφουμε με αβγό όλη την πίτα και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι.

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει ωραία. Προτού σερβίρουμε της ρίχνουμε από πάνω μέλι θυμαρίσιο.

Συντετριμμένη η Ράνια Τζίμα με τον θάνατο του 13χρονου στο δελτίο ειδήσεων – Είπε για τα πατίνια στην Ελλάδα την πιο τραγική αλήθεια που κανείς δεν τολμάει

Μαθεύτηκε ποιος έκανε δώρο το πατίνι – Θρήνος για τον 13χρονο Κωνσταντίνο που σκοτώθηκε τόσο νωρίς

Μετά τον Νικόλα Φαραντούρη: Οι 4 νέες δυνατές μεταγραφές του ΠΑΣΟΚ με σφραγίδα Ανδρουλάκη

Αλμυρό κέικ με πατάτες και λαχανικά: Εύκολο, χορταστικό και πεντανόστιμο

Η πιο εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Προτεινόμενα