Αληθινή Ιστορία: Η εξομολόγηση μιας μάνας
Το παιδί της Χρυσούλας Χατζηγιάννη, άφησε την τελευταία του πνοή, λίγο μετά τη γέννα. Την δυστυχή είδηση του θανάτου, ανακοίνωσε η ίδια η μητέρα του παιδιού, ωστόσο μετά από 16 χρόνια ήρθε στο σπίτι της χαρτί από τη στρατολογία, που ζητούσε στην οικογένεια να καταθέσει κύριο όνομα στο παιδί της.
Έτος 1978. Η κυρία Χρυσούλα Χατζηγιάννη, κυοφορούσε για τρίτη φορά, ένα αγόρι. Όπως αφηγείται είχε αποκτήσει ήδη τη κόρη της, και είχε χάσει ένα παιδί. Η ιδιωτική κλινική στην οποία γέννησε, πλέον έχει κλείσει. Η κυρία Χατζηγιάννη, θυμάται και αφηγείται με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη όταν γέννησε. «Βρισκόμουν στον έβδομο μήνα, ωστόσο το παιδί γεννήθηκε κανονικά, το έβαλαν στην αγκαλιά μου, το είδα το παιδί μου, ήταν καλά. Μετά χρειαζόταν θερμοκοιτίδα.
Αυτή η κλινική δεν διέθετε θερμοκοιτίδα, οπότε θα έστελναν το παιδί σε μια άλλη κοντινή κλινική» Όπως εξηγεί η κ. Χατζηγιάννη, η οικογένεια της επισκέφτηκε το νεογέννητο βρέφος στην άλλη κλινική και ήταν καλά. Την τρίτη μέρα ωστόσο, οι γιατροί κάλεσαν τον πατέρα του παιδιού και του είπαν ότι το μωρό πέθανε. Έδωσαν στον άντρα της ένα άσπρο κουτί και το έθαψε στο νεκροταφείο της Καλλιθέας. «Εμένα μου είχαν αποκρύψει πολλά πράγματα, και μου είπαν σιγά-σιγά ότι το παιδί μου πέθανε, γιατί δεν ήμουν σε καλή ψυχολογική κατάσταση» αναφέρει η κ. Χατζηγιάννη. Προσθέτει παράλληλα, πως τότε, όταν είχε γίνει η ταφή του παιδιού, ο πατέρας δεν είχε το σθένος να δει το νεκρό μωρό.
Το χαρτί από το στρατό που έφτασε στη Χρυσούλα Χατζηγιάννη
Ωστόσο, εκείνη την εποχή, δεν είχαν αμφισβητήσει όσα τους είχαν πει οι γιατροί. Δεν είχαν υποψίες πως είχε συμβεί κάτι άλλο. «Δεν πήγαινε καν το μυαλό ανθρώπου, ότι μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο, ουτέ καν υποψίες, με απόλυτη σιγουριά ότι πρόκειται για το δικό σου παιδί, πως πέθανε» Δεκαέξι χρόνια αργότερα όμως, ένα χαρτί στρατολογίας ταρακούνησε την οικογένεια.
Το χαρτί ζητούσε από την οικογένεια να καταθέσει το κύριο όνομα του παιδιού στο δήμο που υπαγόταν, προκείμενου να σταλθεί στη στρατολογία. «Μέχρι τότε δεν είχα καμία υποψία ότι το παιδί μπορεί να ζει. Δεν είχαν βγει στην επιφάνεια τότε καθόλου αυτά τα σενάρια (σ.σ. μέχρι το 1994), ο κόσμος δεν είχε ιδέα, ότι μπορεί να γίνονται τέτοια πράγματα. Όταν μου ήρθε αυτό το χαρτί από την στρατολογία, τότε είχαν ξεκινήσει να δημοσιοποιούνται μια-δυο υποθέσεις στην τηλεόραση… Ταράχτηκα, «ξύστηκε» η πληγή μου, σκεφτόμουν ότι το παιδί μου έχει πεθάνει εδώ και τόσα χρόνια, και μου ήρθε τώρα χαρτί; Ήταν κάτι που το είχα κοιμήσει μέσα μου, και ξύπνησε όταν ήρθε το χαρτί» θυμάται η κ. Χατζηγιάννη.
«Από όταν μου έστειλαν το χαρτί από την στρατολογία, ψάχνω εδώ και 25 χρόνια. Άρχισα έρευνες, έτρεχα πάρα πολύ καιρό, από υπηρεσία σε υπηρεσία. Σημασία έχει το αποτέλεσμα να σου πω. Το παιδί δεν φαινόταν πεθαμένο πουθενά. Φαινόταν ζωντανό» συνεχίζει η κ. Χατζηγιάννη και προσθέτει πως από όταν ξεκίνησε τις έρευνες άρχισε να βρίσκει στοιχεία τα οποία νωρίτερα δεν είχε αντιληφθεί.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα εκείνης της εποχής, υπήρχαν ορισμένες υποθέσεις παράνομων υιοθεσιών, οι οποιές είχαν ξεκινήσει από την ιδιωτική κλινική στην οποιά είχε γεννήσει η κ. Χατζηγιάννη. Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί πως το GRTimes έχει τα στοιχειά και οι λεπτομέρειες της υπόθεσης της κ. Χατζηγιάννη. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα πως μετά τη δημοσίευση της ιστορίας της, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις γυναικών που αναζητούν τα παιδιά και είχαν τον ίδιο γιατρό με τ