Η μπριζόλα του μερακλή: Το μυστικό για να γίνει «λουκούμι» και ζουμερή με ένα κόλπο

by Newsroom i-diakopes.gr
Η μπριζόλα του μερακλή: Το μυστικό για να γίνει «λουκούμι» και ζουμερή με ένα κόλπο

Η μπριζόλα του μερακλή: Τέλος στο στεγνό κρέας

Μια τέλεια καλοψημένη μπριζόλα μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό γεύμα. Ωστόσο δεν έχουμε πάντα την πολυτέλεια να την φάμε έξω και όταν επιχειρήσουμε να την φτιάξουμε στο σπίτι μπορεί να βγει στεγνή. Η αλήθεια είναι πως και το ψήσιμο της μπριζόλας έχει τα κόλπα και τα μυστικά του για να πετύχει.

Το να φτιάξουμε την τέλεια ψημένη μπριζόλα είναι πιο δύσκολο από ότι νομίζουμε, καθώς πολλές φορές το κρέας μας βγαίνει σκληρό. Ωστόσο παρακάτω θα δείτε με διάφορα κολπάκια πως θα την μετατρέψετε σε «λουκούμι». Ενώ, όταν μαγειρεύουμε κρέας στην κατσαρόλα συνήθως το τρυπάμε με το πιρούνι για να δούμε αν έχει ψηθεί. Λάθος!

Η μπριζόλα του μερακλή: Το μυστικό για να γίνει «λουκούμι» και ζουμερή με ένα κόλπο

Πως να πετύχετε μια μερακλίδικη και καλοψημένη μπριζόλα

1. Τρίψτε την με αλάτι

Μπορείτε να αναβαθμίσετε την μπριζόλα σας, ακόμα και αν δεν είναι από το καλύτερο κομμάτι του ζώου, με ένα απλό τρόπο: τρίψτε την με αλάτι.

Πάρτε μία χούφτα αλάτι και τρίψτε και τις δύο πλευρές του κρέατος, μετά αφήστε το κρέας να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα.

Αυτό θα βοηθήσει το αλάτι να μπει μέσα στο κρέας και την υγρασία να βγει έξω για να γίνει η μπριζόλα πολύ πιο ζουμερή.

2. Αξιοποιήστε στο έπακρο τον φούρνο σας

Πολλοί πιστεύουν πως η γευστική μπριζόλα είναι το αποτέλεσμα πολύωρης προετοιμασίας του κρέατος. Ωστόσο, ξεχνάμε πως παίζουν και άλλοι παράγοντες σημαντικό ρόλο – όπως το ίδιο το ψήσιμο! Το να προετοιμάσουμε το γκριλ είναι πολύ σημαντικό.

Αρχικά, πρέπει να προθερμάνουμε τον φούρνο μας σε υψηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αφού μπουν οι μπριζόλες, η θερμοκρασία θα πρέπει να κατέβει έτσι ώστε το κρέας να ψηθεί πιο ομαλά.

Για περισσότερες συμβουλές, δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Προτεινόμενα